субота, јун 22, 2024

Vulin: Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen da se izbegne krv

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. septembra 2021. (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je na inicijativu predsednika Srbije povukao iz procedure Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima koji je naišao na velike kritike opozicije i stručne javnosti, i dodao da je tako želeo da “izbegne krv na ulicama Beograda”.

“Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta čiji je cilj destabilizacija Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je dodao da je povlačenje tog nacrta njegov lični poraz i da će za to snositi posledice, ali da će nastaviti da se bori za bezbednu Srbiju uprkos “agentima i njihovim finansijerima”.
“Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda”, saopštio je Vulin. Ministar je dodao da bi pravno regulisanje postavljanje kamera koje bi prepoznavale lica i siluete nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, ali da je to rešenje napadnuto od “svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca”.

“Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji. Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije”, naveo je Vulin.

1 KOMENTAR

  1. Mora se priznati da u ovome ima pravo. Pre sto godina kritikovan su sa istim obrazloženjem uvođenje daktiloskopije (uzimanje otisaka prstiju), fotografisanje za lična dokumenta, a u novije vreme uvođenje jedinstvenog matičnog broja kao narušavanje građanskih sloboda i put u totalitarizam – pa je to danas realnost. Treba uvesti kamere i u autobusima gradskog prevoza kako bi se osujetili nasilnici. Koja je svrha kamera ako su takve da ne prepoznaju lik? Konačno, setimo se da su napadači na Teofila Pančića otkriveni upravo pomoću nadzornih kamera.

Comments are closed.