понедељак, мај 27, 2024

Vuletić: Okovani smo ruskom politikom, oni su nam sve samo ne prijatelji

Slične objave

Podeli

Presednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić tokom gostovanja na N1 televiziji govorio je o Srbiji, Kosovu i odnosima Srbije i Rusije.

Komentarišući razgovore specijalnog američkog izaslanika za zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara i izvestioca Evropske unije za Srbiju Miroslava Lajčaka, Vuletić je rekao da se Srbija i Kosovo nalaze “na korak do dogovora”.

“Srbija mora da prihvati sve što je ranije dogovoreno i potpisano i mislim da je Eskobar dao mapu puta”, rekao je Vuletić i podsetio na jednu važnu tačku iz Briselskog sporazuma koja kaže da Srbija i Kosovo neće jedna drugu ometati u evriontegracijama..

Srbija očito ne poznaje vreme i svet u kome živi, rekao je Vuletić i upitao zašto svi njeni susedi imaju problem sa našom zemljom. “Zajednica srpskih opština mora da se implementira”, rekao je i istakao da to ne odgovara vlastima u Beogradu jer gubi izgovor za sve što nije urađeno.

O sluganskoj politici prema Moskvi, Vuletić je rekao da smo “okovai ruskom politikom i da će se Srbija teško izvući iz tih okova. Rusija je sve ovde samo ne prijatelj, rekao je Vučić i podsetio na poklanjanje (2008) Naftne industrije Rusima, uz navodno čuvanje Kosova u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. “Ruski je interes da ovde nikad ne bude stabilno”, kazao je Vuletić.

D. B.