понедељак, март 4, 2024

Vuletić: Mržnja i jednoumlje kao privid patriotizma

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. februara 2022. godine – Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić, reagujući na sramne i sve učestalije napade na novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dinka Gruhonjića i njegove kolege, kaže da su napadi od strane nacionalista poniženje za državu Srbiju kao i da tridesetogodišnji eho rasističke mržnje svakodnevno izbija na površinu.

“Poruke pretnji i mržnje koje su ovih dana, po ko zna koji put, upućene novinaru i profesoru Dinku Gruhonjiću i njegovim kolegama sa Odseka za medije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, očit su dokaz pseudopatriotskih frustracija pojedinaca i grupa čiji je cilj stvaranje jednoumne svesti o srpskom svetu. Njima smeta istina, objektivnost, kritički stav, i ljudi koji se takvih principa drže ili prosvetari koji takve vrednosti prenose na svoje studente”, naveo je predsednik GDF u saopštenju za javnost.

Vuletić ističe da Građanski demokratski forum podržava novinara i profesora Dinka Gruhonjića i njegove kolege jer oni doprinose da se javna reč učini istinitom, a da novinarstvo bude dostojanstvena profesija u kojoj se poštuju profesionalni i etički standardi.

“Insistiramo na delovanju bezbednosnih službi koje treba da otkriju one koji šire mržnju i ugrožavaju rad novinara i prosvenih radnika i da omoguće njihovo procesuiranje”, zaključio je Vuletić.

M. Markov