уторак, мај 28, 2024

Vučić: Ozbiljan i odgovoran razgovor sa Lajčakom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Beogradu imao ozbiljan i odgovoran razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine.

Posle sastanka sa Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, Vučić je na Instagramu ponovio da Srbija insistira na punoj primeni do sada postignutih sporazuma u okviru briselskog dijaloga.

“Ozbiljan i odgovoran razgovor sa Miroslavom Lajčakom o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine. Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narod, insistirajući na punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava”, napisao je Vučić.

Lajčak se u petak sastao u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i potom najavio da će glavne teme njegovog razgovora sa Vučićem biti energetika, pre svega mogućnost oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever, ali i pitanje registarskih tablica i nastavak “puta ka normalizaciji odnosa” dve strane.

Lajčak: Ozbiljan razgovor o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je danas u Beogradu nastavio otvorene i ozbiljne razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Lajčak je na Tviteru napisao i da su pitanja energetike i registarskih tablica bila posebno važna na sastanku sa Vučićem “jer su rešenja hitno potrebna”. “Danas sam u Beogradu nastavio otvorenu i ozbiljnu diskusiju sa predsednikom Vučićem o daljem putu ka normalizaciji odnosa. Energetika i registarske tablice su bile visoko na našem dnevnom redu jer su rešenja hitno potrebna”, napisao je Lajčak.

On je dodao da je o aktuelnim pitanjima razgovarao i sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, glavnim pregovaračem Beograda u briselskom dijalogu.