недеља, јул 21, 2024

Vučić odbacio mogućnost međunarodne istrage izbornih nepravilnosti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. januara 2024. (Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas zahtev dela opozicije za međunarodnu istragu o navodnim izbornim nepravilnostima, navodeći da su izbori u Srbiji “stvar državnih institucija”.

Vučić je rekao da su protekli izbori u Srbiji protekli uz “nikad manje prigovora” kao i da su predstavnici stranaka s liste “Srbija protiv nasilja” potpisali “sve zapisnike” na biračkim mestima.

“Strani posmatrači iz njihovih sestrinskih partija potpisali su zapisnike. Setili su se da imaju problem kad su videli da su izgubili u Beogradu i to ubedljivo, rekao je Vučić posle obilaska gradilišta tunela Iriški venac na Fruškogorskom koridoru kod Novog Sada.

Komentarišući ocene stranih medija da je Srbiji potrebna “nova opozicija”, Vučić je rekao da ga ne zanima ko spolja želi drugačiju vlast i opoziciju u Srbiji.

“Baš me briga šta će da kažu strani mediji i vlade, nek se oni bave sobom i svojim problemima a neki od njih imaju više problema nego mi. Kakva će vlast i opozicija biti u Srbiji, o tome se pitaju građani Srbije”, rekao je predsednik.