петак, јул 19, 2024

Vučić: Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. juna 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao  je danas da se glasno kaže da srpski narod najviše želi mir i da u slozi i uzajamnom poštovanju živi sa svojim komšijama, u poruci posle molebana održanog u Hramu Svetog Save kojim je počeo prvi svesrpski sabor “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”.

“Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cenu uvek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost,” napisao je Vučić na Instagramu.

On je dodao da su ovo teška vremena sa mnogo izazova.

“Istorija nas je naučila da samo u zajedništvu i sabornosti možemo da nađemo onu snagu i mudrost koji su nam potrebni kako bismo sačuvali naš narod i državu od neumitnih tokova istorije”, napisao je Vučić i dodao da je zato ovaj sabor posvećen budućnosti, uz istovremeno sećanje na slavne pretke, na duhovnost, kulturu i tradiciju.

“Samo na tim čvrstim temeljima možemo da gradimo naše sutra”, napisao je Vučić.

Molebanu Hramu Svetog Save prisustovali su visoki zvaničnici Srbije i Srpske među kojima i Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.