петак, мај 24, 2024

Vučić i Hil o saradnji, energetici i zapadnom Balkanu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. septembra 2022. (Beta) – Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima i jačanju saradnje u svim oblastima,  uključujući energetiku i ključne probleme u regionu zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa SAD i da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku tokom Generalne skupštine UN  imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni, navodi se u saopštenju.

Govoreći o situaciji u regionu, sagovornici su zaključili da je očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rešavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica. Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona, imati jaku podršku SAD, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije.