субота, јул 13, 2024

Vlada osnovala novo preduzeće za Expo, vodiće ga jedan od bivših rukovodilaca hotela Tome Mone

Slične objave

Podeli

Nataša Latković 

Vlada Srbije osnovala je preduzeće “Expo 2027”, koje će praktično rukovoditi realizacijom međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027. Za direktora tog privrednog društva izabran je Dušan Borovčanin, koji je direktor Kongresnog biroa Turističe organizacije Srbije, a svojevremeno je radio kao pomoćnik direktora u porodičnoj kompaniji ministra Tomislava Momirovića.

Pre dva dana na sednici Vlade doneta je Odluka o osnivanju privrednog društva „Expo 2027“, a kako se navodi, cilj je realizacija izložbe Expo.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, osnivač i jedini član tog društva je Republika Srbija, a osnivačka prava vršiće Vlada.

Kao zadaci ovog preduzeća navedeni su priprema, organizacija i održavanje specijalizovane izložbe Expo, razvoj i njena promocija, implementacija mera neophodnih za njenu organizaciju, privlačenje potencijalnih investicija u taj projekat, kao i organizacija kongresa, izložbi i sajmova, a u vezi sa održavanje izložbe.

Kao ukupni kapital društva unosi se milion dinara.

U samoj Odluci o osnovanju novog preduzeća piše i da je za njegovog direktora izabran Dušan Borovčanin. U njegovoj biografiji objavljenoj na Linkedinu piše da od juna 2021. godine obavlja funkciju direktora Kongrsnog biroa Turističke organizacije Srbije. Takođe, od februara prošle godine angažovan je na funkciji projektnog menadžera izrade kandidature Beograda i Srbije za Specijalizovani Expo 2027.

Takođe, on je prodekan za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum u Beogradu i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu.

Na njegovom Linkedin profilu se navodi i da je od novembra 2014. do jula 2015. godine radio kao pomoćnik direktora prodaje u Mona Hotel Menadžmentu.

Izvor: nova.rs