среда, фебруар 28, 2024

USAID uložio 882 miliona dolara u razvojene projekte u Srbiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD 16. decembra 2021. (Beta) – Povodom dvadeset godina saradnje američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) sa Srbijom, večeras je otvorena multimedijalna izložba u Jugoslovenskoj kinoteci pod nazivom “Dvadeset godina partnerstva-zajedno stvaramo”.

Od 2001. godine, USAID je uložio 882 miliona dolara namenjenih podršci ekonomskom i demokratskom razvoju Srbije, a izložba je postavljena sa namerom da se predstave neki od najuspešnijih projekata iz oblasti preduzetništva, agrobiznisa, obrazovanja, saradnje sa lokalnim samoupravama i mnogih drugih oblasti.

“Podrška koju je USAID pružio malim privrednicima, od obezbeđivanja opreme i tehnologije do pomoći u poboljšanju njihovih proizvoda, boljem međusobnom povezivanju i osvajanju domaćeg i inostranih tržišta pomogla je Srbiji da otvara nova, bolje plaćena radna mesta. U isto vreme, saradnja sa državnim institucijama doprinela je da institucije bolje reaguju na potrebe građana” , rekao je američki ambasador Entoni Godfri.

Direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric rekla je da se Srbija pokazala kao snažan razvojni partner i najavila da će se narednih godina zajedno fokusirati se na energetski sektor, zaštitu životne sredine, nastavak saradnje sa lokalnim samoupravama, kao i na podršku projektima usmerenim na razvoj preduzetništva i demokratski razvoj Srbije.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, zahvalila se USAID-u na saradnji i podršci građanima Srbije.

Gosti su pozvani da se pridruže članovima osoblja misije USAID-a i predstavnicima NVO ADRA u prikupljanju donacija konzervirane hrane za beskućnike u Beogradu. Donirani praznični poklon paketi biće podeljeni 20. decembra ove godine.