недеља, јун 16, 2024

Ukinut roming na Balkanu

Slične objave

Podeli

Ukidanje rominga deo je sporazuma u koji su uključene Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora, Kosovo i Srbija.

OHRID, 6. jula (Beta) – Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu u Ohridu je izjavila da je to veliki dan jer je region postao zona bez rominga. “Ovo je veliki dan, mi kažemo istorijski, od danas imate priliku da razgovarate i surfujete bez dodatnih troškova gde god da ste ili putujete u jednu od šest država zapadnog Balkana.

Slede razgovori sa Evropskom unijom o smanjenju cena rominga sa zemljama zapadnog Balkana. Ukoliko putujete na odmor sve je besplatno. Za poruke i pozive nema limita ali za korišćenje interneta limit postoji. “Ne očekujte da ćete moći da koristite sve usluge na Netfliksu sa svojim 4G internetom”, roming je ukinut za pripejd i postpejd korisnike.

Pretvaranje zapadnog Balkana u zonu bez rominga svečano je obeleženo koncertom na Prespanskom jezeru u organizaciji Saveta za regionalnu saradnju (RCC) i uz podršku Vlade Severne Makedonije.