среда, јун 12, 2024

Uhapšen predsednik opštine Palilula i još sedam osoba

Slične objave

Podeli

Lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „prozivao je“ Aleksandra Jovičića na sednici Predsedništva SNS upravo zbog priči o zloupotrebi položaja, što je i navedeno kao razlog njegovog hapšenja, saznaje Danas nezvanično od izvora bliskog Srpskoj naprednoj stranci.

Kako objašnjava naš sagovornik, „takve kritike Vučić je izrekao pre oko dva meseca,  iza zatvorenih vrata, jer nije želeo da imenom i prezimenom pominje Jovičića“.

Prema saznanjima Danasa, Jovičić je u stranci sve do nedavno slovio za čoveka „veoma bliskom“ ministru odbrane i članu Predsedništva SNS Nebojši Stefanoviću, „ali se nedavno i on odrekao Stefanovića kada su odbori naprednjaka izjašnjavali o radu funkcionera“.

Tvrdi se, takođe, da Aleksandar Jovičić, koji je biran za narodnog poslanika na listi SNS 2014. „nije imao ambicije da dugo ostane u parlamentu jer je znao da je mnogo bolje i isplativije voditi opštinu, naročito tako značajnu kao što je Palilula“.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.