среда, мај 22, 2024

U Sarajevu održan sastanak tužilaštva za ratne zločine BiH i Srbije

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 5. aprila 2022. – U Tužilaštvu BiH u Sarajevu danas je održan radni sastanak vršioca dužnosti glavnog tužioca BiH Milanka Kajganića i glavne tužiteljke Posebnog odeljenja za ratne zločine Srbije Snežane Stanojković.

Na sastanku se razgovaralo o radu na predmetima u kojima dva tužilaštva, u skladu sa memorandumima i protokolima o saradnji, o ostvarivanju zajedničke saradnje i razmeni informacija u krivičnom procesuiranju predmeta ratnih zločina.

“Razgovarano je i o temama povezanim sa zajedničkom saradnjom tužilaštava u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, kao i aktuelnim predmetima koji su u radu, a u kojima je zatražena međusobna pomoć u određenim procesnim radnjama”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bilo je reči i o statusu i fazama krivičnih postupaka u predmetima koji su iz Bosne i Hercegovine i Srbije međusobno ustupljeni na procesuiranje. Zaključeno je da se tužilačka saradnja mora intenzivno nastaviti u budućnosti, uz koordinaciju i učestvovanje glavnog tužioca pri MRMKS Serža Bramerca, kao i zajednički napor u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina.

D. B.