субота, јул 13, 2024

U Meksiku nestala tri Australijanca

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 3. maj 2024. – Peti dan potrage za trojicom nestalih Australaca u Meksiku, obilježio je izvještaj javne tužiteljke iz pograničnog mjesta Rosarito između SAD i Meksika, u kojem se navodi da su danas uhapšene tri osobe, dva muškarca i jedna žena, u vezi ovog slučaja koji trese Australiju nekoliko dana.

Ranije je uhapšeba još jedna žena kod koje je policija pronašla mobilni telefon jefdnog od brace. Dva rođena brata Jake i Calum Robinson, 28 i 30 godina stari, te njihov prijatelj Jack Rhoad (32), nisu se vratili u svoj privremeni smještaj u Rosaritu, nakon što su u nedjelju otišli na surfovanje.

Zabrinuti roditelji braće Robinson iz Perta, u ponedjeljak su pozvali Ambasadu i konzulat Australije u Meksiku s vijestima da im se sinovi ne odazivaju na pozive.

Današnja vijest u kojoj se navodi da su kod uhapšenih ljudi pronađena povelika količina droge, upućuje na mogući zločin protiv tri mladića, a Australija je zatražila uključivanje i američkih policijskih i sudskih službi u potrazi za nestalim mladim ljudima.

V. V.