среда, април 24, 2024

U Beogradu otvorena manifestacija Dani porodice

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. juna 2023. (Beta) – Manifestacija Dani porodice, koja promoviše tradicionalne porodične vrednosti, otvorena je danas u Beogradu. Dvodnevnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je rekao da onaj ko ne vodi računa o svojoj porodici, ne vodi računa ni o komšijama, prijateljima, a na kraju ni o svojoj opštini i gradu. Šapić je ocenio da je danas teško održati tradicionalnu porodicu i da niko od prisutnih ne bi bio tu da nije “mame i tate”, iako se, kako je rekao, mnogi trude da zamene te termine.

Foto: portalforum

“Verujem da danas prisustvujemo nekoj našoj maloj beogradskoj istoriji i siguran sam da će tokom godina ovo postati možda i najmasovnija manifestacija u Beogradu”, kazao je gradonačelnik i dodao da ta manifestacija neće biti otvorena samo za Beograđane, nego i za sve one koji dođu u grad, iz regiona i šire.

Na ovoj smotri govorio je i patrijarh srpski Porfirije. Manifestacija “Beogradski dani porodice” održava se prvi put i na njoj će, u tematski podeljenim zonama, učestvovati 32 kulturne ustanove i više od 100 izvođača.

Pajić: Šapić ne razume Beograd

Dugo najavljivana manifestacija “Beogradski dani porodice”, koja je promovisana kao “prava parada ponosa”, danas je doživela debakl jer je zamišljena i promovisana na način koji deli ljude, pa su građani Beograda i pokazali šta o tome misle – na Šapićevu manifestaciju nije došao niko, izjavio je Vladimir Pajić, odbornik u Skupštini grada Beograda

Pajić, koji je i predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) u pisanoj izjavi navodi “Šapić ovom svojom manisfestacijom, koju je lažno nazvao porodičnom, pokazuje koliko ne razume grad koji vodi”. “On pod porodičnim vrednostima potura isključivost, netoleranciju, pa i mržnju prema različitosti, a Beograđanke i Beograđani i njihove porodice su masovno na ulicama u ime sasvim drugih vrednosti. Ljudi hoće normalan život, hoće ljubav i razumevanje, a ne njegova uskogruda i moralno krajnje problematična kukavičija jaja koja hoće da podmetne kao porodičnu šetnju”, rekao je Pajić.

D. B.