субота, јул 20, 2024

U Australiji ni glasanja ni glasa

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 21. decembra 2023. – Reakcija na nedavno održane parlamentarne izbore u Srbiji i posebno za Beograd, u predstavništvima Republike Srbije u Australiji nema.

Da li zbog toga što su ambasador Radoslav Stefanović i njegova ekipa posramljeni krađom izbora koja se dobro vidi i iz Australije, ili posljednji evropski diktator još nije dao zeleno svjetlo za objavu sramote kakva čak ni u Srbiji nije dugo viđena, ne zna se, ali je realnija druga opcija. Ako u Srbiji vlada medijski mrak, onda je u Australiji što se tiče srpskih medija sjevernokorejski (totalni) mrak, a lažna pobjeda se slavi u svim medijima na srpskom jeziku, po uzoru na Visarionovičevu (Staljinovu) izjavu, da nisu važni birači nego brojači.

Srbi su svakodnevno bombardovani lažima frankfurtskih VESTI  i petparačkog “Srpskog glasa” i ispostave, i mogu slobodno bez greške napisati, zločinačke RTV Srbije u obliku MIS TV. Znaju jedino šta vide i pročitaju u tim medjima. A zaglupljivanju naroda koji engleski jezik nikad nije naučio, a srpski nikad nije ni znao nema kraja. Naslovima punim riječima Trijumf, Kosovo ostaje u Srbiji, Srbija ne sme da stane, Ubedljiva pobeda i slično s fotografijama “najvećeg Srbina, poslije sv. Save svih vremena”, Aleksandra Vučića i “najškolovanijeg beogradskog gradonačelnika u istoriji”, Aleksandra Šapića, slavi se pobjeda SNS-a.

Srpska pravoslavna crkva, oko koje se okuplja najmanje 90% Srba ali i Crnogoraca, zanimljivo upravo su oni, Crnogorci, uglavnom predsjednici većine srpskih crkvenih opština u Australiji, ne oglašava se o izborima, kao ni njihov šef Porfirije.

U međuvremenu, u Adelaideu izbrisana je iz registra jedna od najstarijih zajednica, Jugoslovenski centar odnosno Centar Srbije i Crne Gore, kako se zvao poslije raspada Jugoslavije. Njegov vječni predsjednik, još jedan rukovodeći Crnogorac i ekipa poslije više od 40 godina postojanja stavili su ključ u bravu.

Od dvije, neprijateljski raspoložene jedne prema drugoj, crkve sv. Save u Adelaideu, jedna je na respiratoru i odbrojava posljednje dane, a druga još mrda, pokazujući vrlo male znakove nekadašnjeg života. O tome u srpskim medijima u Australiji ni slova. A o reakcijama na konačne rezultate  izbora, posebno beogradske, javiću se čim se oglase Ambasada i Generalni konzulat Republike Srbije. A, kad će, ne zna se….

V. Vukoje