среда, фебруар 28, 2024

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lečića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. jula (Beta) – Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv glumca Branislava Lečić “jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, preneo je B92.

Štajnfeld je u svom dokumentarnom filmu optužila za silovanje “čoveka iz filmske industrije Srbije”. Tužilaštvo je potom pokrenulo slučaj, a u javnoj ispovesti početkom aprila Štajnfeld je rekla da je reč o Lečiću, što je glumac negirao. Oni su u saopštenju naveli da su u toku predistražnog postupka obavljeni razgovori sa Štajnfeld i prijavljenim Lečićem.

Dodaje se da je pribavljena kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, kojem je  Štajnfeld autorka, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz tog filma i medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld. Tužilaštvo je navelo i da su obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave.

Advokatski tim glumca Branislava Lečića saopštio je da, ukoliko je tačna medijska informacija da je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfild koja je Lečića optužila za silovanje, oni to odbacivanje krivične prijave smatraju čekanom pravdom.

Punomoćnici Branislava Lečića dodali su i da osim dokaza koji su do sada medijski interpretirani, postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Lečić sa navodima Štajnfild nema ništa i da su oni prezentovani državnim organima. “Među ovim dokazima je i onaj iz kojeg proističe da se sečenjem i pakovanjem manipulisalo audio-snimkom koji je prezentovan javnosti… A pri tom još postoje i dokazi značajniji i važniji od tog”, rečeno je u saopštenju.