среда, фебруар 28, 2024

To je Hrvatska

Slične objave

Podeli

Mojmira Pastorčić

To je Hrvatska! U zatvoru nam je bivši premijer i trenutni ministar graditeljstva.

U zatvoru su bili ministri svih resora, od gospodarstva do obrane, Spavanje u ćeliji nema tko nije iskusio, i gradonačelnik Zagreba, gradonačelnici od Kutine do Velike Gorice. Župani i županice, dožupani, načelnici općine, ravnatelj HRT-a, gradskih groblja, cesta i autocesta, uprave šuma, voda, željeznica i brodogradilišta, direktori HEP-a, INA-e, predsjednici Dinama i gospodarske komore.

Uspuše se čovjek koliko je duga ova lista. Nema koga nismo vidjeli kako tužno izlazi iz Remetinca s robom u plastičnoj vrećici. Nema funkcije na kojoj se nije muljalo i pogodovalo.

U državi u kojoj se zapošljava po babama i stričevima, u kojoj se pogodavanje plaćagradnjom kuće s bazenom u kojoj se kuće pojavljuju kao roštilji, a na tobožnjim pašnjacima rentaju apartmani.

Ali, premda smo na to navikli, premda ni ne očekujemo bolje, najgore što nam se može dogoditije da to prihvatamo. Da nedjela obmanjujemo, da govorimo “A neš’ mi ti 100-200 tisuća kuna”. Jer, svaki taj službeni automobil na svinjokolji, svaka i privatna janjetina na državni račun, svaki poguranac na natječaju, sve to vi plaćate i treba da vam je stalo!

(Mojmira Pastorčić je zaštitno lice RTL HR, emisije Direkt)

Prethodni tekst
Sledeći tekst