петак, април 12, 2024

Srušio se most u Mrčajevcima

Slične objave

Podeli

ČAČAK, 17. juna 2023. – Zbog obilnih padavina i bujičnih poplava koje su proteklih dana pogodile ovaj deo Srbije, most u Mrčajevcima kod Čačka srušio se jutros , prenosi N1. Juče je oštećen i most na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva, u mestu Adrani.

Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašene su 52 vanredne situacije.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros su evakuisana  142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštio je MUP.

Od ponoći je evakuisano ukupno 217 lica. Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku. Pripadnici Ministarstva unutaršnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima i na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, reci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gde je nivo reke je u opadanju, a i rekama u Borskom okrugu kao i reci Toplici koje si u blagom opadanju.