петак, јул 12, 2024

Srđan Milivojević: Vučića ponele radikalske emocije

Slične objave

Podeli

Današnjim na momente skandaloznim obraćanjem povodom Dana policije, bivši predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, ponovo je pomerio granice sopstvene bestidnosti, rekao je narodni poslanik DS Srđan Milivojević.

Pred zabezeknutim policijacima u naglašeno bahatom obraćanju, Vučić se drznuo da uči policiju šta su njene nadležnosti i ovlašćenja. Videvši uniformisane policajce i njihovo naoružanje, Vučića su u jednom trenutku očigledno ponele radikalske emocije, pa je izgovorio i sledeću rečenicu: „Nadam se da izručenje srpskih državnika u džakovima neće biti ponovo nametnuto jer znam koliko su se pripadnici MUP-a protiv toga borili.“ Verujem da nikada više pripadnici policije i bezbednosnih službi neće ubijati bivšeg predsednika Srbije i polivati ga krečom i biberom kao što je to urađeno sa Ivanom Stambolićem za mandata Vlade u kojoj je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja – istakao je Milivojević za Danas.

On je dodao da se nada da pripadnici bezbednosnih službi nikada više neće pratiti novinare do trenutka njihovog podmuklog ubistva, kao u slučaju Slavka Ćuruvije, „kako bi Aleksandru Vučiću po njegovim rečima dali povod za drugo pijanstvo“.

Siguran sam da nikada više policajci neće želeti da prevoze leševe u hladnjačama i survavju ih u jezera da bi prikrili posledice politike 100 za jednog. Nadam se da policajce nikada više neće postrojavati razne Dijane Hrkalović. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti živeti u uređenoj državi u kojoj se nikada više neće progoniti policajci koji su otkrili najveću fabriku droge u Evropi koja je očigledno nastala kao režimski projekat – naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, u tako uređenoj državi za koju se zalažu i svi časni policajci, Katarina Petrović policajka koja je otkrila da je kum Aleksandra Vučića drogiran izazvao saobraćajnu nesreću, biće odlikovana a ne gonjena.

U takvoj državi oni koji na Skaj aplikaciji imaju nadimak Oskar neće se obraćati policiji već će odgovarati na pitanja specijalnog tužioca za organizovani kriminal. U slobodnoj Srbiji takvi će od policije zazirati a neće joj naređivati – poručio je Srđan Milivojević.