понедељак, март 4, 2024

Spahović o zahtevu opozicije: Vera u Ustavni sud je kao vera u zagrobni život

Slične objave

Podeli

Advokat Sead Spahović izjavio je za N1 da to što je Ustavni sud formirao predmet u slučaju izbornih nepravilnosti ne znači mnogo, i da je to u obavezi da učini.

„Mislim da sud sam po sebi neće reagovati na ovaj zahtev opozicije, ako ih neko pritisne zbog nečega drugog, to su sad pretpostavke, kako će to da ide. Inače, taj zahtev bi stajao do daljnjeg, oni nemaju taj rok da odlučuju i to je to. Znate, vera u Ustavni sud, to je kao vera u zagrobni život. Samo morate da čekate šta će da bude jednog dana“, rekao je Spahović gostujući u Novom danu TV N1.

Spahović je dodao da je besmisleno čekati odluku Ustavnog suda da bi se išlo u Strazbur. „Jer onda zaštita ljudskih prava zavisi do vremena kad će nekom da se navije da o nekome odluči“.

Podsetimo, Ustavni sud je potvrdio da je, povodom zahteva za odlučivanje o izbornom sporu, koji je podnela Koalicija Srbija protiv nasilja (SPN), formirao predmete i rasporedio ih sudijama izvestiocima.

Koalicija Srbija protiv nasilja predala je 18. januara zahtev za poništavanje izbora u Beogradu u celini, a krajem januara i zahtev za poništavanja parlamentarnih izbora.