среда, фебруар 28, 2024

Spahović i njegov advokatski tim otkazali punomoćje Dijani Hrkalović

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. februara 2022. (Beta) – Advokat Sead Spahović izjavio je da su on i ostali pravni zastupnici (Ahmed Dilimeđac i Nenad Tasić) otkazali punomoćje bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović.

Spahović je agenciji Beta rekao da, zbog “advokatske tajne” ne može da kaže zašto je do toga došlo. Upitan da li su on i još dvojica advokata otkazali punomoćje Hrkalović, Spahović je odgovorio potvrdno.

Viši sud je, kako je ranije objavljeno, početak suđenja Hrkalović i još dvojici optuženih zakazao za 2. mart. Ona se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković  i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja. Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine.

Hrkalović je negirala  krivicu. Prema nezvaničnim informacijama nju će braniti advokat Vladimir Đukanović, inače poslanik Srpske napredne stranke.