понедељак, март 4, 2024

Šetnja za Izrael

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. oktobra 2023. – Na platou kod Filozofskog fakulteta danas u podne je održana “Šetnja za mir u Izraelu”, kojom su građani Srbije poslali podršku usled rata koji vode protiv terorističkog Hamasa. Nakon obraćanje šetnja je krenula centralnom beogradskom, šetačkom ulicom (Knez Mihailovom) i završila se kod spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, gde su paljene sveće za žrtve.

Foto: portalforum.rs

Zastrašujuće slike iz Izraela koje su prošlog vikenda obišle svet, svirepi teroristički zločini nad civilnim stanovništvom među kojima je bilo puno dece, mladih i starih, nikada ne smeju biti zaboravljeni! Ovo je bio planiran i organizovan napad sa jednim ciljem: da se ubije što više Jevrejki i Jevreja. Dan koji će ostati upamćen u istoriji kao najveći pogrom nad Jevrejima nakon Drugog svetskog rata. Naša ljudska dužnost je da glasno osudimo i ustanemo protiv ovog surovog čina terorizma. Nije vreme za ćutanje!

Foto: portalforum.rs

Građani su nosili izraelske zastave i transparent “Šetnja za Izrael”, kao i fotografije ubijenih i kidnapovanih. Organizator šetnje je organizacija Haver Srbija. „Učestvujemo u žalosti sa porodicama žrtava dok se molimo da svi taoci budu pušteni i vraćeni kućama“, rečeno je.

Foto: portalforum.rs

Uspostavljanje mira će biti teško i dugotrajno, ali je moguće, uz puno hrabrosti, empatije, solidarnosti, snage, odgovornosti, razumevanja i nade.

Ova šetnja za mir posvećena je svim žrtvama terorističkog napada 7. oktobra, njihovim porodicama i prijateljima. Učestvujemo u žalosti sa porodicama žrtava dok se u isto vreme molimo se da svi taoci budu pušteni i vraćeni kućama.

M. Markov

1 KOMENTAR

Comments are closed.