петак, јун 21, 2024

Sead Spahović za Kvaku 23: Ovde je dobro samo ono što narod neće

Slične objave

Podeli

Da li je konstitutivna sednica Skupštine Srbije označila propast srpskog parlamentarizma? Da li poslanici vladajuće većine po govoru mržnje, verbalnog nasilja i netrpeljivosti prema neistomišljenicima i koliko je realna opasnost da tekući politički sukob na javnoj sceni preraste u fizički? Na ova i druga pitanja u FoNet-ovom serijalu Kvaka 23 odgovara advokat Sead Spahović.

“Većina uvek hoće da bude nasilna i da stvari rešava silom kada nema argumenata”, izjavio je u intervjuu FoNetu advokat Sead Spahović, koji je upravo nedostatkom argumenta objasnio ponašanje vladajuće većine u Skupštini Srbije.

On je, međutim, u serijalu Kvaka 23, podsetio da je u prošlosti u parlamentu bilo i gorih stvari, počev od toga što je 1928. Puniša Račić ubio trojicu Hrvata, pa sve do iznošenja Vojislava Šešelja iz skupštinske sale, polivanja vodom Radomana Božovića ili gađanja Nataše Mićić.

Da li su radikali doneli bilo šta osim nasilja i patriotizma, upitao je Spahović u razgovoru sa Zoranom Sekulićem i ocenio da je ponašanje većine sada u parlamentu odraz te nasilne tradicije.

Više u video prilogu agencije FoNet.

D. B.