среда, мај 22, 2024

Savo vs Željko: Mi nećemo da odlazimo iz ove zemlje

Slične objave

Podeli

Atmosfera TV duela između Sava Manojlovića iz Kreni-promeni i vlasnika TV Pink Željka Mitrovića u emisiji „Pravi ugao” na RTV je bila burna, a tokom programa su pale teške reči i uvrede.

Savo Manojlović je na početku emisije rekao da oni insistiraju na poštovanju zakona, gde su, kako je rekao, naznačeni minimalni uslovi da pružalac mora da ima informativni, naučno-obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni i dečji program. Manojlović je naveo da je Pink prekršio zakon kada su dobili opštu frekvenciju jer nisu ispoštovali ove uslove.

„Nacionalna frekvencija je javno dobro, ali se moraju ispuniti kriterijumi“, rekao je Manojlović u emisiji „Pravi ugao“.

Željko Mitrović je negirao da TV Pink mora da ima kulturno-umetnički program i dodao da Pink nije kršio zakon.

“Prodao si imovinu na Kosovu”

“Ja sam ovde da bi pokazao i dokazao koliko je Savo Manojlović jedan lažov i prevarant… Rekao bih seoska varalica”, rekao je Mitrović.

Vlasnik TV Pinka se zatim obrušio na Manojlovića optužujući ga da je “prodao imovinu u Prištini”, dok je on, kako je Mitrović rekao za sebe, branio mostove u Beogradu tokom bombardovanja Srbije. Mitrović je vređao Manojlovića da je “lažov”, a onda je pokazao papire, za koje je Mitrović naveo da predstavljaju uverenje Poreske uprave.

Mitrović se tu nije zaustavio pa je Manojlovića nastavio da vređa da je “Rokfelerova podguzna muva”.

“Ovo je jedini primer da mi ovde stalno imamo želju manjine da vlada većinom. Kada neko dobija pare da uznemirava javnost, onda ja to razumem. U ovom slučaju Kreni-promeni od Rokfelera. Ja ne znam da li je to krivično delo, ovo što sada radite je pritisak na REM i to je isto kao pritisak na tužilaštvo. Naša peticija je odgovor na peticiju Manojlovića”, dodao je vlasnik Pinka.

Na Pinku nema kulture, ja nisam besan na Mitrovića

Savo Manojlović se onda vratio na temu i podsetio je da je REM jasno rekao da Pink nema kulturno-umetničkog programa.

“Krši se zakon, REM je to morao da oduzme. TV Hepi je dobila pola frekvencije pa se onda to proširilo. Ona je dobila kao dečja televizija,  a ona sada tog programa nema ni u naznakama. Jedini problem koji imam je kršenje zakona”, rekao je Manojlović i dodao da on “nije besan zbog uvreda Mitrovića”.

“Ja nemam ništa lično protiv gospodina Mitrovića i meni je žao što se on ovako ponaša. Ja nemam problem niti sa rijalitijem niti sa bilo kojim građaninom koji gleda rijaliti program, ono što je problem jeste brutalno prikazivanje nasilja na malim ekranima”, pojasnio je Manojlović i dodao:

“Na TV Hepi imali smo situaciju da je prikazano na ekranima lice koje ulazi sa pištoljem i šamara ženu. Nameće se matrica nasilja. Tamo se događaju krivična dela i Zagorka Dolovac bi morala da reaguje, kao i REM koji je odgovoran za ovu situaciju i on ove medije nikada ne kažnjava adekvatno. Postoji nešto što se zove ‘piramida kažnjavanja’ gde se krene sa opomenama, pa zatim novčanim kaznama, a nakon toga ide oduzimanje frekvencije. Sve što se događa je direktna odgovornost REM-a.”

Mitrović je na ove navode Manojlovića rekao da se na TV Pink ne emituje ništa protivno zakonu i dodao da se sporne scene skidaju sa drugih platformi Zadruzinim kanalima 1,2,3 i 4, a na koje su, kako tvrdi vlasnik Pinka, sve redakcije pretplaćene, pa one tu vide ono što se ne može videti na nacionalnoj televiziji pa isti sadržaj kače na portale.

“Sve se emituje 60 sekundi kasnije i kada čovek zakaže mi imamo robotiku koja reaguje na ključne reči”, branio se Mitrović od navoda da prikazuju scene nasilja na nacionalnoj televiziji.

Mitrović je onda nastavio sa uvredama Manojlovića te ga nazvao “privatni Glovo Rokfelera”.

“Nije njemu problem rijaliti program, već gledanost Pinka. Naša televizija plaća duplo više poreza nego ostale televizije”, rekao je Mitrović.

Na pitanje voditeljke Ljubice Gojgić koja je granica koja se povlači na nacionlnoj televiziji, Mitrović je naveo da bi to pitanje imalo smisla da je postavljeno pre 12 ili 14 godina.

“To je opšte nerazumevanje komercijalnih nacionalnih medija u celom svetu, to nisu javni servisi”, odgovorio je Mitrović i dodao da je borba za nacionalnu frekvenciju samo “statusna stvar” jer 85 posto građana gleda kablovsku televiziju.

“Ovo je borba za 15 posto ljudi koji žive na ‘čukama’ i koji nemaju kablovsku. To je stvar prestiža da stignete do 100 posto pokrivenosti”, dodao je Mitrović.

Savo Manojlović je na kraju emisije poručio da je ovo “krik generacije koja kaže da je završeno sa simbiozom kriminala, medija i poltiike”.

“Mi nećemo da odlazimo iz ove zemlje”, rekao je Manojlović.

Mitrović je zatim ponovo počeo da viče i da optužuje Manojlovića da je prodao imovinu na Kosovu i rekao da je Manojlović “otišao iz svoje zemlje”.

“Ti si otišao iz svoje zemlje, prodao si imovinu u Prištini, uzeo pare i došao u Beograd da nama soliš pamet. Vi ste izdali Kosovo, pobegli ste dok sam branio mostove svog ognjišta. Ovaj uzeo lovu i došao u Beograd da meni soli pamet”, vređao je Mitrović.

Manojlović mu je na sve optužbe rekao sledeće: “Kada sam otišao iz Prištine imao sam 13 godina. Ja ni dan danas nisam prodao imovinu i Kosovo je Srbija”.

Podsetimo, vlasnik televizije Pink Željko MItrović pozvao je ranije direktora kampanje organizacije Kreni–promeni Manojlovića da zajedno budu gosti emisije “Hit tvit” na toj televiziji.

“Da ne bi bilo da nisam fer, pozivam Savu Manojlovića javno, da sa mnom učestvuje u ovonedeljnom Hit tvitu! P.S. Savo, biću fin, obećavam, jer sam domaćin!“, napisao je Mitrović na svom Tviter nalogu prošle nedelje.

Mnogi pratioci Mitrovića podržali su ovaj njegov predlog, a bilo je i predloga da se „suoče“ i u Utisku nedelje”. Mitrović je ponudio Manojloviću da bira mesto i vreme. A povodom predloga da se sučeljavanje odigra u “Utisku” Mitrović je naveo da bi „bilo glupo da pravi gledanost konkurenciji ali da bi svakako razmotrio poziv“.

Nakon toga, Manojlović je objavio na svom Tviter nalogu da prihvata ponudu vlasnika TV Pink i tom prilikom je predložio da to bude emisija „Pravi ugao“ Radio-televizije Vojvodina, na šta je Mitrović odgovorio „može Savo, javite mesto i vreme, dolazim“.

Manojlović je predložio da duel vodi autorka „Pravog ugla“ Ljubica Gojgić i kao svoj jedini uslov naveo da tu emisiju direktno emituje i TV Pink.