среда, јул 24, 2024

Savet ministara bez saglasnosti o Danu žalosti u celoj BiH

Slične objave

Podeli

Savet ministara Bosne i Hercegovine (BiH) na vanrednoj telefonskoj sednici nije postigao saglasnost da sutra u BiH bude proglašen Dan žalosti

SARAJEVO, 10. jula 2021. (Beta) – Savet ministara rcegovine (BiH)na vanrednoj telefonskoj sednici sa šest glasova za i četiri protiv, u dva kruga glasanja, nije postigao konsenzus u vezi sa donošenjem odluke o proglašenju 11. jula 2021. godine Danom žalosti u BIH, na predlog Ministarstvo spoljnih poslova”, saopštio je Savet ministara.

Nije precizirano koji su ministri glasali za, a koji protiv proglašenja 11. jula Danom žalosti u celoj BiH. U Memorijalnom centru Potočari sutra će se održati komemoracija srebreničkim žrtvama, stradalim tokom ofanzive srpskih snaga u julu 1992. godine. Danas je na spomen-obeležje ubijenim Srebreničanima u kompleksu Memorijalnog centra u Potočarima cveće položio ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, kao i zamenik ministra kulture i turizma Turske Serdar Cam, koji boravi u trodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini.

On je juče izjavio da nikada neće biti zaboravljeno da je u genocidu u Srebrenici ubijeno više od osam hiljada ljudi, kao i da je negiranje genocida u Srebrenici neprihvatljivo.