петак, јун 21, 2024

Šapić ostavio beogradsku kasu u minusu od 72 miliona evra

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. maj 2024. – Budžet glavnog grada Srbije je kraj 2023. godine dočekao u minusu od 72 miliona evra, što se do sada u istoriji Beograda nije dogodilo. Računica pokazuje da je privremeni organ na čelu sa bivšim gradonačelnikom i aktuelnim kandidatom za gradonačelnika ispred SNS-a Aleksandrom Šapićem potrošio 5,7 odsto više para nego što je imao na raspolaganju. Da li bi i za koliko taj postotak bio veći da Beogradu stalno nije pomagala Vlada Srbije, piše nedeljnik Radar i najavljuje detaljnije istraživanje o ovom naprednjačkom trošadžiji.

Stefan Simić iz Pokreta slobodnih građana upozorava da će proći decenije dok ne vratimo sve Šapićeve dugove. “Prazna kasa, puna usta laži i praznih obećanja, minus od 72 miliona evra u gradskom budžetu i agresivni ispadi sa kojima konstantno skreće pažnju sa navedenog – to ostaje iza Aleksandra Šapića u ovom gradu, kao što uvek iza radikala ostaju dugovi i haos.” , kaže Simić.

Stefan Simić (Foto: psg/ustupljeno za portalforum.rs)

Komentarišući saznanja “Radara”, Simić kaže da se ne pamti kada je neka gradska vlast uspela da potroši toliko novca preko budžeta: “Ovaj minus bi bio i mnogo veći da nije njegovih prijatelja iz Vlade Srbije koji su novac doturali šakom i kapom iz budžetskih rezervi i u budžet dodali skoro 9,2 miliona evra, tako da smo zapravo i dobro prošli.”

Grad je praktično bankrotirao, kaže Simić i dodaje da je svakome ko želi da vidi jasno da je Šapić potpuno unazadio, opljačkao i potopio grad. Nismo samo u minusu nego i u velikim dugovima, pa tako GSP dobavljačima trenutno duguje preko 6 milijardi.

“Šapić bez imalo stida i srama obećava i najavljuje pomoć od po dvadeset hiljada dinara na jesen za osnovce i srednjoškolce, ali odakle će taj novac izvući, nikome nije jasno. Gradu Beogradu će trebati decenije da se oporavi od štetočina koji su ga okrenuli naglavačke, opljačkali i unizili. Svaki dan Aleksandra Šapića na bilo kojoj funkciji koštaće nas mnogo i zato 2. juna biramo Beograd bez Šapića.”, zaključuje Simić.

D. B.