недеља, април 14, 2024

Sa skupa podrške palestinskom narodu pozvano na zaustavljanje napada u Gazi

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. oktobra 2023. (Beta) – Sa skupa podrške palestinskom narodu koji je održan danas na Trgu republike Beogradu pozvano je na zaustavljanje napada izraelse vojske u Gazi. Protest na kojem se okupilo nekoliko stotina ljudi organizovala je palestinska dijaspora u Srbiji i Društvo srpsko-palestinskog prijateljstva.

Organizatori skupa su pozvali da se momentalno obustavi “sistematsko uništavanje palestinskih života bombardovanjem i uskraćivanjem pristupa vodi, struji, hrani i lekovima”.

Ambasador Palestine u Srbiji Muhamed al Namur zahvalio se okupljenima na podršci i rekao da je narod Palestine hrabar kako i srpski narod. “Mi smo probali dijalogom, mi smo prihvatili dijalog. A oni šta su uradili. Kada je naš predsednik Jasar Arafat potpisao sporazum (iz Osla službeno priznajući Izrael), oni su ga posle dve godine ubili”, poručio je Namur.

Okupljeni su nosili transparente, fotografije prizora iz Gaze nakon bombardovanja, palestinske, skrpske i ruske zastave, uzvikivali parole protiv Izraela. Na transparentima okupljenih na skupu bilo je ispisano “Pošaljite Netanjahua u Hag”, “Spasite Palestinu”, “Zaustavite masakr u Gazi” dok su bila istaknuti i simbol međunarodne Antifašističke Akcije (antife).