недеља, мај 19, 2024

PSG: U Nišu kultura uz burek

Slične objave

Podeli

NIŠ, 12. april 2024. – „Unija pekara u Nišu ove godine je među onima koji su od grada dobili najviše novca izdvojenog za kulturu u gradu“, kaže Ivan Jovanović poverenik Pokreta slobodnih građana za Niš i pita se kakav će to kulturni program doneti Dani bureka za šta je ova Unija dobila 300 hiljada dinara.

Ugostitelji i pekari ove godine će biti najveći promoteri kulture grada Niša sudeći po raspodeli novca za kulturne projekte. Iz gradske kase ove godine biće izdvojeno 5,6 miliona dinara za kulturne projekte, od čega najviše za Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika „Zoran Mirašević i to 700 hiljada dinara, dok je druga po količini novca koji će dobiti iz gradske kase Unija pekara.

Jovanović napominje da iza Dana bureka na listi ostaju mnoga kuluturna i umetnička društva, kao što su Društvo književnika i književnih prevodilaca, Studentski kulturni centar, Fakultet umetnostifolklorna društva, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ itd.

„Napredna vlast u Nišu, vodeći se svojom omiljenom krilaticom „hleba i igara“,  jasno pokazuje šta je za njih vrhunski kulturni doživljaj – vruć burek i kafanski sto. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja vuče korene iz radikalne stranke, često je veoma široke ruke kada je novac građana u pitanju“, kaže Jovanović i podseća da je u februaru ove godine izdvojeno čak pola milijarde za potrebe Štaba za vanredne situacije, što je tri puta više od sume koju Beograd izdvaja za iste potrebe, i to uvek bez tendera, jednoj istoj firmi koja – nema nikakve veze sa vanrednim situacijama.

Pokret slobodnih građana i poverenik Ivan Jovanović u saopštenju za javnot podsećaju da novac poreskih obveznika ne sme da se deli kroz tajne ugovore, dogovore, potpisane bez ikakvih kriterijuma, tendera i konkursa, ili po partijskoj opredeljenosti.

D. B.