петак, мај 24, 2024

Dortmund dobio trg u Novom Sadu

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 31. oktobra 2022. (Beta) – Gradonačelnici  Novog Sada i Dortmunda Milan Đurić i Tomas Vestfal su danas u Novom Sadu otkrili tablu sa nazivom Trg Dortmunda, u čast četrdeset godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju dva grada.

Iz Đurićevog kabineta je saopšteno da je gradska Komisija za nazive delova naseljenih mesta odlučila da Novi Sad dobije Trg Dortmunda, na parceli pored Trga neznanog junaka. U Dortmundu, gradu pobratimu Novog Sada od 1982., već pet godina nalazi se Novosadski trg (Platz von Novi Sad), nazvan tako, u ime uspešne saradnje dva grada, dodaje se u saopštenju.

Tokom posete Novom Sadu, delegacija Dortmunda je sa obišla kulturno-istorijske znamenitosti grada i upoznala se sa sadržajima koje nudi ovogdišnja Evropska prestonica kulture. Pored sastanka dva gradonačelnika u Gradskoj kući, upriličeno je i simbolično otkrivanje naziva ulice počasne građanke Novog Sada, Hanelore Lamhe, u Veterniku.

Vestfal je istakao da se u Novom Sadu oseća veoma prijatno, te je zahvalio na lepom gestu. “Dok je Novi Sad prestonica Evrope u kulturi, Dortmund je trenutno prestonica inovacija u Evropi. Ako posmatrate spojeno te dve titule, pred sobom ćete videti dušu naše saradnje”, ocenio je Vestfal.

Prethodni tekst
Sledeći tekst