петак, јун 21, 2024

PSG podržava protest sindikata GSP

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. maj 2024. – Pokret slobodnih građana podržava protest i blokadu sindikata GSP-a, sve dok su zapaljeni autobusi, odvaljena vrata i otpali točkovi svakodnevica ovog grada, u kom građani Beograda apsolutno rizikuju život kostiteći ovakav javni prevoz,a istovremeno grad odvaja polovinu svog budžeta za ovakavo (ne)funkcionisanje”, izjavio je Stefan Simić, predsednik beogradskog odbora PSG i kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda nakon protesta radnika GSP-a.

“Kako prethodni ugovori sa privatnicima nisu kontrolisani niti znamo pod kojim uslovima su potpisani, sasvim opravdano sumnjamo da ni ovaj put to neće biti izvršeno kako treba i veliko je pitanje šta će se desiti sa radnicima i vozilima kada oni pređu u privatno vlasništvo nakon što taj ugovor budu sastavljali ljudi koji su sastavljali prethodne ugovore za koje svi znamo kako su završili”, kaže Simić.

“U aprilu sam pokušao da dođem do Radovana Kremića i da mu postavim pitanje kada će narediti hitan tehnički pregled svih vozila i da li će uraditi reviziju ugovora sa privatnim prevoznicima, obećano mi je da ću dobiti odgovor sutra, ali to sutra i dalje traje”, kaže Simić i zaključuje da siledžija i nasilnik Aleksandar Šapić, koji fizički napada svoje građane, nije u stanju da vodi računa ni o svojoj samokontroli a kamoli o dobrobiti građana i javnom prevozu.

D. B.