уторак, јул 16, 2024

Protić: Mladić je osramotio Srbe

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. novembra 2021. – Živojin Mišić je bio pravi komandant koji je svoju slavu doživeo u svetskom ratu i na strani pobednika i bogohuljenje je uopšte pominjati Ratka Mladića i Mišića u istom kontekstu, izjavio je istoričar Milan St. Protić, ukazujući da je Mladić osramotio Srbe, a da ga danas brane „balavci“, „neškolovani, primitivni ljudi, nasilnici i navijači“.

Protić je u razgovoru za list „Nova“, komentarišući tenzije zbog murala Ratku Mladiću, rekao da su scene na Vračaru poslednjih dana pokazatelj „koliko je Srbija nisko pala“ jer Mladića brane „balavci koji imaju fond od 300 reči“ i koji ne znaju ništa o srpskoj istoriji.

„Porazno je videti da neko brani lik i delo čoveka koji je osramotio naš narod i koji je radio drugim narodima ono što su agresori kroz istoriju radili Srbima“, rekao je Protić

Zlo koje je Mladić naneo drugima je neizbrisiva ljaga na obrazu našeg naroda, smatra Protić, ističući da Mladić nije bio ni desničar ni srpski nacionalista već „komunista od kada se rodio“ i da se „na kraju zakrvio sa onima s kojima je delio istu ideologiju“. To nema nikakve veze sa pravim Srbima, rekao je Protić, tvrdeći da prizori sa Vračara poslednjih dana svedoče „u šta se pretvorila Srbija“.

Ovo je samo još jedna potvrda koliko smo nisko pali i da ne možemo da razlikujemo šta jeste, a šta nije, navodi Protić. Oni koji danas kliču Mladiću su, kaže Protić, neki novokomponovani, potpuno neškolovani, primitivni ljudi, nasilnici i navijači. „Oni to rade zato što im je to neko naredio i ubedio ih da je to ispravno. A da im postavite tri najosnovnija pitanja iz srpske istorije, ne bi zunali odgvoor ni na jedno“, konstatovao je Protić u razgovoru za list „Nova“.

(FoNet/Danas)