уторак, фебруар 27, 2024

Promovisani najmlađi oficiri vojske Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. septembra 2021. – U prve oficirske činove danas je promovisano 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

“Naša vojska je danas mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina, imamo neuporedivo modernije oružje i oruđe. Kupujemo ga više nego ikada, jer ne želimo da se sukobi i ratovi kada dogode. Mi sada želimo da odvratimo svakoga ko misli da može da uradi agresiju na našu zemlju”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Mnogo problema imali smo sa regrutovanjem vojnika, sa privlačenjem ljudi poput vas, zbog niskih primanja”, rekao je Vučić. “Vojska Srbije je danas ubedljivo najpopularnija institucija u zemlji. Ovih četvoro studenata, divnih mladih ljudi, čuo sam da su neverovatni talenti. Kažu da dugo nismo imali takvog letača kao što je Petar Ilić i beskrajno sam, kao vrhovni komandant, srećan što takva deca dolaze u našu vojsku”, rekao je.

Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

Najboljim kadetima uručuju se pištolji sa posvetom.

D. B.