петак, мај 24, 2024

Priznanja policajcima sa severa Kosova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. novembra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena doskorašnjem komandantu Regiona sever Kosovske policije Nenadu Đuriću i Zlatnu medalju za hrabrost “Miloš Obilić” komandantu Kosovske policije za severnu Kosovsku Mitrovicu Aleksandru Filipoviću, koji su napustili Kosovsku policiju nakon što su odbili da Srbima uručuju opomene zbog korišćenja srpskih registarskih tablica.

Vučić je u Predsedništvu, prilikom uručenja ordenja, rekao je  je reakcija srpskih policajaca na zahtev da dodeljuju opomene Srbima zbog korišćenja srpskih registraskih tablica, bila njihova @mirna i staložena a ipak odlučna akcija ni protiv koga usmerena”.

“Vi i vaše porodice ste simbol života i trajanja i opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Branili ste srpski narod, našu kulturu ali branili ste i iskonske evropske vrednosti onakve kakve bi trebale da budu. Mir je naše trajno i čvrsto opredelenje, hvala na tome što ste čuvali mir i stabilnost sve ove godine”, rekao je Vučić.

Policajac Nenad Djurić je nakon uručenja ordena rekao da su on i njegov kolega orden posvetili “na samo našoj, već svoj deci na Kosovu i Metohiji koja su željna samo slobode i mirnog života”.

Prethodni tekst
Sledeći tekst