четвртак, јул 25, 2024

Pripadnik Žandarmerije (34) ranjen ispred ambasade Izraela u Beogradu, napadač ubijen

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. juna 2024. (Beta) – Pripadnik Žandarmerije J.M. (34) ustreljen je samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a u samoodbrani je pucao i ubio napadača, javila je Radio televizija Srbije.

Pre prvim vestima, iako teško ranjem, neimenovani pripadnik Žandarmerije je uspeo da uzvrati vatru, te da savlada napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.

Pripadnik Žandarmerije je zadobio teške povrede i nalazi se u Urgentnom centru.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je u saopštenju da je pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, na Dedinju, oko 11 časova ranila nepoznata osoba čiji se identitet utvrđuje.

Dodao je da je žandar u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata.

“Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju”, izjavio je ministar Dačić

Dačić se uputio u Urgentni centar gde će obići povređenog pripadnika Žandarmerije, nakon čega će ispred te ustanove dati izjavu za medije.

U međuvremenu mediji emituju nepotvrđene kontraditorne informacije o ovom događaju. Večernje Novosti tvrde da je napadač muslimanski ektremista, ali da se ne zna da li je državljanin Srbije ili stranac. Informer izveštava da napadač ipak nije ubijen i da se lekari bore za njegov život.