четвртак, јул 25, 2024

Predsednik opštine Nikšić: Prema onima koji neće da nam budu braća postupaćemo kao prema Turcima

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 17. juna 2024. (Beta) – Predsednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić oštro su osudili izjavu predsednika opštine Nikšić Marka Kovačevića koji je kazao da “prema onima koji neće da nam budu braća, postupaćemo kao prema Turcima“.

Milatović je ocenio da je reč o neodgovornom i zabrinjavajućem narativu. “Apelujem na sve javne funkcionere da svojim odgovornim delovanjem doprinesu jačanju tolerancije u društvu i poštovanju međusobnih razlika”, kazao je Milatović.

Spajić je rekao da najoštrije osuđuje govor predsednika opštine Nikšić i da je u pitanju užasna izjava za koju nema opravdanja.

Pojedini predstavnici opozicije su oštro reagovali na Kovačevićeve izjave navodeći da “Vučićeva fašisoidna karikatura u liku Kovačevića i dalje seje mržnju prema svemu sto nije njegove vere i nacije.

Ovo nije prvi put da Kovačević, kadar Nove srske demokratije predsednika parlamenta Andrije Mandića, isnosi slične stavove.

Kovačević je noćas na društvenim mrežama kazao da nije pominjao Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu tokom svog govora na Grahovu. “Turrke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili pre svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma, a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom“, rekao je Kovačević.