четвртак, јун 20, 2024

Predsednik opštine Nikšić himni pokazao “srednjaka”

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 4. jula 2023. (Beta) – Predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević pokazao je srednji prst tokom intoniranja crnogorske himne, što se moglo videti na snimku događaja koji je objavio kabinet predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Milatović je nakon što su mediji objavili snimak poslat iz njegovog kabineta koji prikazuje gest ocenio da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena ustavna kategorija i da kao takvi moraju biti zaštićeni u svakoj prilici. On je rekao da su zbog toga snimak povučen s javno dostupnih platformi, dodajući da je na nadležnim organima da ispitaju da li u gestu Kovačevića ima elemenata krivičnog dela.

Kovačević rekao je da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen. Kabineta predsednik Crne Gore je reagovao nakon što su mediji objavili da je Kovačević sinoć, na događaju povodom 13. godišnjice rada Javne ustanove Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, prilikom intoniranja državne himne ispružio srednji prst.

Sve je zabeležila kamera Kabineta predsednika države koji je objavio pokrivalice sa događaja u kojima je detektovan ovaj čin. Nakon što su portali objavili informaciju o Kovačevićevom potezu, Kabinet predsednika je uklonio video sa spornim sadržajem i fotografije na kome se vidi Kovačević sa ispruženim srednjim prstom, a zatim se i obratio javnosti.

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je za Vijestii da se na njega “ponovo kreće hajka” po političkoj, nacionalnoj i verskoj osnovi.

Prethodni tekst
Sledeći tekst