уторак, мај 28, 2024

Poljoprivrednici koji protestuju ispred Banovine pozvani na pregovore u Vladu Srbije

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 14. avgusta 2022. – Poljoprivrednici koji protestuju ispred Banovine pozvani su sutra od 10 čaova u Vladu Srbije na pregovore, gde će pored premijerke Ane Brnabić i resornih ministarstava biti i predstavnici uljara, trgovinskih lanaca i Privredne komore Srbije.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je za list Danas da nisu oduševljeni ovim pozivom, ranije su se i dogovorili da više neće ići “bezveze u Beograd”.

“Upravo ćemo predstaviti svim poljoprivrednicima ovaj poziv, pa ćemo videti šta ljudi odluče. Trenutno je širom Srbije više od 1.000 traktora na blokadama i mi ne možemo više ništa sami odlučivati, bez konsultacije sa tim ljudima. Meni nije naročito dobra ideja da se sastajemo i sa uljarima, oni nama trenutno nisu krivi za ovu situaciju. U Beograd na sastanke koji neće ništa doneti nam se iskreno ne ide. Ako nam otvore prolaz da tamo odemo sa pedesetak traktora, to bi prihvatili”, rekao je Adamović.

Blokada centra Novog Sada ostaje samo na Bulevaru Mihala Pupina. Adamović kaže da se protest neće proširivati. “Samo ako ponovo dobijemo neozbiljnu ponudu iz Vlade, širićemo blokadu po gradu. Danas smo dobili pojačanje, došlo je još traktora, ali smo ostali gde jesmo, na Bulevaru”. (Danas)