петак, април 12, 2024

Poljoprivrednici koji protestuju 24 sata drže u blokadi put za ulazak u Kraljevo

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. maja 2023. (Beta) – Policija 24 sata ne dozvoljava poljoprivrednicima da na traktorima uđu u grad, a oni ne odustaju od svoje namere i još su brojniji, pa je umesto 50-ak traktora u koloni oko 80, preneo je danas portal Krug.

“Posle 24-časovne blokade sada nas ima samo još više sa traktorima u koloni kojom smo juče želeli da prođemo kroz grad kako bismo skrenuli pažnju na svoje probleme”, rekao je predsednik Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja Slobodan Vidojević.

Dodao je da su se protestu pridružili poljoprivrednici uduženja “Nadibar”, a očekuju se i poljoprivrednici iz Gruže. On je rekao da očekuje da neko izađe pred poljoprivrednike i da im kaže “zašto nisu mogli juče mirno da udju i prođu kroz grad i sve bi bilo gotovo za par sati”.

“I policija je svesna toga. Zato očekujemo i javno pozivamo da danas neko iz vlasti dođe ovde da nam kaže zašto je ovaj narod ovde noćas kisnuo bezveze, zašto su seljaci na magistrali umesto u štalama i na njivama”, rekao je Vidojević.