понедељак, март 4, 2024

Parlament Srbije u četvrtak o masovnim ubistvima, REM-u i smeni ministra MUP

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. maja 2023. (Beta) – Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta za sutra. Na predloženom dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada.

Kabinet predsednika parlamenta je najavio da će se raspravljati i o izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja u televizijskim programima o slučajevima nasilja, kojeg je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), s Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, i utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.

Na predloženom dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.