недеља, јун 16, 2024

Počeo 27. Nišvil džez festival

Slične objave

Podeli

NIŠ, 12. avgust 2021. – U Nišu je večeras počeo 27. Nišvil džez festival, na kome nastupa više od hiljadu  muzičara iz celog sveta.

Orgaizatori festivala kažu da će uživo program moći da prate samo oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu o preležavoj bolesti ili  sa negativnim pi-si-ar testom. Svim posetiocima će se meriti temperatura.

Na tri punkta ispred Niške tvrđeve, gde se odvija festival, za posetioce koji nemaju potvrdu biće organizovano brzo antigensko testiranje. Kako je direktor Nišvil festivala Ivan Blagoević objasnio, na brzi test će se čekati oko desetak minuta, a cena će zavisiti od toga da li imate kartu ili propusnicu.

Svi koji imaju karte platiće 300 dinara, a oni sa propusnicama duplo više. Oni koji imaju potvrdu da su preležali ili su se vakcinisali samo će pokazati na uluzu, kazao je Blagojević.

Organizatori kažu da će u toku festivala koji traje do 16. avgusta biti angažovani i kovid kontrolori, a onima koji ispune uslov da uđu deliće se narukvice, dok nošenje maski nije obavezno.

Zvezde prve festivalske večeri su povratnici na festival grupe „Džipsi kings“, koji su nastupili i 2018. godine.

D. B.