четвртак, јул 25, 2024

Novi Beograd: Protest zbog prekrajanja izborne volje

Slične objave

Podeli

Vojin Radovanović (Danas)

Nekoliko stotina građana, a među njima i narodni poslanici i aktivisti stranaka koalicije Biramo borbu, kao i aktivisti Kreni-Promeni, okupilo su se ispred Opštine Novi Beograd, na protestu u organizaciji Biramo Novi Beograd povodom „prekrajanja izborne volje“ na u nedelju održanim lokalnim izborima u ovoj opštini koji je bio zakazan za 18 časova.

Među okupljenima su i kandidat za gradonačelnika ove koalicije Dobrica Veselinović, predsednik PSG Pavle Grbović, kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Marina Pavlić, kao i bivši predsednik PSG Sergej Trifunović.

Građani se i dalje okupljaju, dok sa razglasa ide muzika pank sastava KUD Idijoti.

Zdravko Janković, kandidat za odbornika Biramo Novi Beograd, naveo je da su tu da bi poručili da nikakvo prekrajanje izborne volje građana NBG neće biti prihvaćeno. „Izašli smo na ove izbore kako bismo odbranili našu pobedu koju smo imali u decembru, i velika većina je flasala da se ona odbrani i mi ćemo je i dalje braniti“, rekao je Janković i dodao da marifetluci SNS ništa nisu uspeli.

Sloboda građana Novog Beograda nije ubijena, podvukao je.

Poručio je i da vlast proistekla iz ovog izbornog procesa je nelegitimna.  Kaže da što pre traže da im se obezbedi uvid u birački materijal i dodao da imaju vlast zajedno sa Kreni- Promeni, a da je dosadašnja vlast nema. „Mi smo pobedili oni su izgubili“, poručio i rekao da neće uspeti da im pobedu marifetlucima ukradu.

Govoreći o Ruskoj stranci naveo je da stranka nema veze sa komšijama Rusima i da ta stranka pravi problem u Nišu, a sada i na Novom Beogradu.

Rekao je da samo jedno ime na toj listi zvuči ruski i da neće da dozvole takve „fantome“.

Građane je pozvao da prošetaju do kružnog toka i da ga blokiraju. Kružni tok kod zgrade opštine je blokiran. Saobraćaj reguliše policija. Tu su i predstavnici liste 1 od 5 miliona-Ritam grada.