четвртак, јун 20, 2024

Počele Olimpijske igre u Tokiju

Podeli

TOKIO, 23. jula 2021. – Svečana ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara održava se na novoizgrađenom Olimpijskom stadionu u Tokiju, gde će defilovati više od 11.000 najuspešnijih sportista sveta. Na Igrama će učestvovati 206 reprezentacija, medju kojima i Srbija, koja ima 86 sportista u Tokiju.

Uz vatromet i umetnički program predstavnici reprezentacija prodefilovaće Olimpijskim stadionom, a srpski tim izaći će 96. po redu. Zastavu Srbije nosiće vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.

Ove godine ceremonija i samo takmičenje održavaju se bez prisustva publike zbog pandemije korona virusa. Tokom ceremonije održan je minut ćutanja, kojim je održana pošta svima koji su izgubili život tokom pandemije korona virusa.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog leta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa. Takmičenje će trajati do 8. avgusta.

Organizatori su najavili da će sportisti i ostali učesnici biti redovno testirani, njihovo kretanje biće ograničeno i moraće da se pridržavaju posebnih mera, ukoliko se ne budu pridržavali propisanih mera iz organizacije OI najavjene su diskvalifikacije.

 

M. M.