недеља, јун 16, 2024

Petkoviću zabranjen odlazak u Dečane

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. novembra 2021. – Petru Petkoviću, direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju nije dozvoljeno da prisustvuje slavi manastira Visoki Dečani, odlučile su prištinske institucija, navodi se u saopštenju kancelarije.

Petković je tokom dvodnevne posete Kosovu 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica i uruči im pomoć.

“Ovo je četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju posetu direktora Kancelarije pokrajini. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju (premijera Kosova) Aljbina Кurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga?”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su ocenili da se na taj način “direktno krše svi sporazumi o slobodi kretanja i zvaničnim posetama” i da će o tome obavestiti sve međunarodne faktore, kao i posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji danas boravi u poseti Srbiji.

M. M.