среда, фебруар 28, 2024

Građanska inicijativa 21.maj pozdravlja najavljenu Platformu parlamentarne državotvorne opozicije

Slične objave

Podeli

Građanska inicijativa “21.maj” snažno pozdravlja najavljenu Platformu parlamentarne državotvorne opozicije.

“Raduje nas da su opozicione stranke konačno uspjele da se dogovore oko ključnih političkih i vrijednosnih principa. Istina, voljeli bi smo da Platforma nedvosmisleno sadrži i potrebu afirmisanja građanske demokratije i otvorenih izbornih lista, nasuprot pogubnoj partitokratiji koja jednako obilježava i bivšu i sadašnju vlast. Takođe, primarno naglašavanje ideje pravedne države i humanog društva, neuvijena osuda velikosrpske ideologije i njenih klerikalnih i političkih nosilaca, kao i odbacivanje političkog i ekonomskog populizma morali su naći mjesta u Platformi. Ipak, nadamo se da će dogovorena Platforma podstaći državotvorne partije da nastave sa unutarstranačkim reformama i međusobnim integralizmom”, kazali su Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović iz GI “21.maj”.

U tom smislu, GI “21.maj” ohrabruje i podržava potpisnike Platforme jer je, navode, jasno da buduća crnogorska vlast nije zamisliva bez evroatlantskih, multietničkih i državi posvećenih reformatorskih stranaka, grupa i građana.

“Pred nama su godine oporavka, emancipacije i razvoja proevropske Crne Gore i zato je krajnje vrijeme da se osnaže progresivne političke i društvene snage”, zaključuju oni.

(CDM)