петак, јун 21, 2024

Pantić nema pritužbi na tretman od strane Policije Kosova

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 23. decembra 2022. (Beta) – Kosovski ombudsman Naim Ćelaj saopštio je da je danas imao video sastanak sa bivšim pripadnikom Policije Kosova Dejanom Pantićem, koji je u pritvoru i dodao da Pantić “nema pritužbi” na tretman koji ima od strane kosovske policije.

Pantić je uhapšen 10. decembra nakon što je navodno organizovao napad na opštinske izborne komisije na severu. “Pantić je tokom intervjua rekao da nema pritužbi na postupanje kosovske policije. Porodici je saopšteno da je uhapšen i da mu je određen pritvor. Do sada se sa njima nije sastajao, jer su sastanci i telefonski razgovori podložni dozvoli nadležnog suda. Obezbeđen mu je i krevet za spavanje i uručeno mu je sudsko rešenje za određivanje mere pritvora. Tražio je da mu se dozvoli poseta branioca i porodice i da bude smešten u Pritvorskom centru u Mitrovici, a ne u bilo kom drugom centru”, navedeno je u saopštenju ombudsmana.

“Ombudsman traži od svih nadležnih organa da daju sve od sebe da se prema Pantiću postupa u skladu sa zakonskom regulativom, uz poštovanje svih prava koja mu pripadaju”, navedeno je.

1 KOMENTAR

  1. Nije zakonito da pritvorenik nema kontakt sa svojim braniocem koji bi ga posavetovao u vezi odbrane! Nije normalno da podle petnaest dana nije bilo saslušanja osumnjičenog! A ukoliko je bilo ona su nezakonita jer im nije prisustvovao branilac.

Comments are closed.