среда, април 24, 2024

Novi Optimizam – o budućnosti posle Vučića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. marta 2023. – Pokret Novi Optimizam počinje ovog proleća, kako je i najavljeno 15. februara na Dan državnosti, javnu raspravu u Srbiji o tome kakva treba da bude budućnost ove zemlje.

Kako navode, svaka vlast je prolazna a „budućnost je naša i ne prepuštamo je više nikome“, zbog čega će javne razgovore sa građanima i eminetnim gostima započeti ubrzo počev od Subotice, koji je prvi grad gde će se otvoriti najvažnije teme za naše društvo.

Nakon Subotice, najavljuje Branislav Grubački Guta, sledeći na redu za javnu raspravu je Zrenjanin.

Branislav Grubački Guta (Foto: portalforum.rs)

„Dogovor o budućnosti sa građanima je potreban jer su nam potrebna dobra, zajednička rešenja za sistem bez korupcije, zemlju sa što manje ekoloških problema, rešenja koja će obezbediti nezavisnost pravosuđa i slobodan rad profesionalnih medija“, poručio je Grubački.

Kako kaže, otvaraju javnu raspravu o Srbiji posle Vučića kako bi svi građani, koji su za demokratski dijalog, zajedno pronašli rešenje za bolji i dostojanstveniji život svih koji žive u ovoj zemlji.

„Ljudi ove zemlje imaju kapacitet da osmisle sistem u kome se poštuju ljudska prava svakoga, u kome niko nije zaboravljen ili ugnjetavan“, poručuju iz Pokreta Novi Optimizam i najavljuju plan, koji će ponuditi svima u nameri da budućnost stvaramo, a ne da čekamo da se desi. (Danas)