среда, април 17, 2024

Novi gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice traže da se počne sa plaćanjem struje

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 29. maja 2023. (Beta) – Novi gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice, Ljuljzim Hetemi i Erden Atić, uputili su zahtev Operatoru sistema, prenosa i tržišta i Regulatornom uredu za energetiku za priključenje javnih institucija tih opština na energetsku mrežu i plaćanje električne energije.

“Molim vas da što pre počnete da preduzimate neophodne radnje za povezivanje svih ovih institucija kako bi opština počela da plaća utrošenu energiju”, napisao je Hetemi u zahtevu, a prenosi RTK2. On je zatražio i informacije o postojećem dugu za struju za prethodni period.

Ranije danas i novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić zatražio da javne ustanove u ovoj opštini počnu da plaćaju struju. I Hetemi i Atić su gradonačelnici iz redova Samoopredeljenja premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Građani i institucije na severu Kosova od juna 1999. godine ne plaćaju korišćenje struje. Prošle godine je postignut sporazum o mapi puta za ostvarivanje sporazuma o energetici ali do sada nije počeo da se primenjuje. Priština i Beograd se međusobno okrivljuju za nesprovođenje sporazuma.