среда, јул 24, 2024

Novakov „patriotizam“

Slične objave

Podeli

Na Australijan openu Novak je imao šansu da osvoji 21. grend slem.

Time bi definitivno potvrdio da je najuspešniji teniser u istoriji ove igre.

Jer u svim drugim brojevima već jeste dominantan.

Time bi, osim potvrde svog mesta u sportskoj istoriji, neviđeno obradovao sve građane Srbije, celokupni srpski narod kao i svoje navijače širom sveta.

Pored onoga što sada znamo sve činjenice njegovog proterivanja iz Australije, ma šta o njima mislili, šta smo još saznali iz „slučaja Đoković“?

Pa to da njemu uopšte nije stalo do istorije, radosti koju bi doneo svojim navijačima, pozitivnom imidžu Srbije! Jer je on svoj odlazak u Melburn prepustio čistoj slučajnosti i sticaju okolnosti.

Da nije bio pozitivan 16. decembra, ne bi od Uprave turnira i australijske države Viktorije tražio medicinsko izuzeće na osnovu potvrde Instituta Batut. Pošto zna da kao nevakcinisan, a bez „medicinskog izuzeća“, ne bi mogao na put. Bez toga „izuzeća“ ne samo da ne bi mogao da igra, već ni da uđe u Australiju. Čak ni da uđe u avion koji leti za tu zemlju.

Ali Bog ga je pogledao, pa je na toj košarkaškoj utakmici 14. decembra „fasovao“ virus. Mada izgleda da je on u Boga verovao dosta ranije, jer je zahtev za vizu podneo još u novembru.

Inače posedovanje vize ne garantuje ulazak u Australiju.

Kao ni u SAD, Kanadu, V. Britaniju i većinu zemalja sveta, uključujući i Srbiju.

Svuda granične vlasti imaju dikreciono pravo da ponište vizu koju je izdao neki njihov konzul u svetu. Viza je samo pravo da uđete u avion (kola, voz, brod) i da se pojavite na graničnom prelazu.

I to je svakome ko je ikada tražio vizu za zemlju koja je nužna za naš pasoš makar i diplomatski poznato.

Novaku kao svetskom putniku ponajviše.

Kao i da se deklaracija o ulasku potpisuje kao zakletva na sudu. Dakle „pod krivičnom i materijalnom odgovornošću“, što isključuje odbranu „greška agenta“, „sitna slova, a ja imam sočiva“ i slično.

I ako je neki njegov agent nju popunjavao prilikom apliciranja za vizu u novembru, nije mogao i da je potpiše.

To mora da uradi putnik.

Prvo u konzulatu kada se traži viza.

Otuda pitanje „da li nameravate da putujete u druge zemlje 14 dana pre dolaska u Australiju“.

A onda i prilikom ulaska – „da li ste putovali u druge zemlje 14 dana pre dolaska u Australiju“.

Dakle isti obrazac se popunjava i potpisuje dva puta.

U Novakovom slučaju, u novembru kada je bio negativan na kovid 19, a tražio vizu, kao i 6. januara kada je, iz Španije preko Dubaija, sleteo u Australiju.

U ovom drugom slučaju deklaracija o ulasku se popunjava u avionu pre sletanja.

Čak i ako je sa njim tada bio „agent“ koji je deklaraciju popunio, Novak je morao po drugi put da je potpiše.

Šteta što Novaka Bog nije pogledao ranije, recimo letos, pa ga ubedio da se vakciniše.

Bio bi to čin najvećeg patriotizma.

Dakle, svedoci smo tužnog kraja jedne blistave sportske karijere našeg nevakcinisanog  idola.

Pošto će u budućnosti, ako se ne vakciniše, moći da igra samo u Umagu i Temišvaru. Verujem da je Novak dosledan u svojim ubeđenjima i da se neće vakcinisati.

Ali se zato se pred njim otvara potpuno nova karijera, a to je lider „slobodnog sveta“! To je onaj „svet“ (ne samo srpski), naravno nevakcinisan, koji je protiv „satanističkog i globalističkog novog svetskog poretka“.

Novu Novakovu karijeru najavio je njegov otac ispred Skupštine Srbije.

Reče da je Novak „duša i telo Srba i srce Srbije“ kao i da je on „ponos čitavog slobodarskog sveta“, te da je Novak „svetlo na kraju tunela i naše proviđenje“.

Dakle, skoro Isus, jer ga „razapinju na krst kao Isusa“.

Nedostajalo je samo da je Novak „Osvit zore čovečanstva“ kako su svojevremeno u Severnoj Koreji zvali Kim il Sunga (dedu sadašnjeg antiglobalističkog diktatora).

Ako Novak prihvati novu ulogu, ciljna grupa mu nije mala. Pored Severne Koreje tu su  Putin, Kurti i Maduro. Nažalost komunistička Kina je otpala jer se naš brat Si zbog politike Pojas i put „odao“ globalizmu.

A u Srbiji ta ciljna grupa je pola nevakcinisanih stanovnika. Ali i mnogi vakcinisani koji su protiv Srbije u EU. Takvi su među onima koji su na referendumu glasali da nam sudije i dalje biraju Đuka i Marjan. Ili ponovo Voja i Boris.

Jer šta je EU? Pa samo jedna od ispostava globalističkog i satanističkog novog svetskog poretka kome će Srbi doći glave. Kao i devedesetih pod Miloševićem.

E, moj Novače.