петак, април 12, 2024

Novak Đoković u polufinalu Adelaide

Slične objave

Podeli

U polufinalu Adelaide Internationala u konkurenciji tenisera igraće prvi i treći nosilac Novak Đoković i Danil Medvedev, te neočekivano Kori Nišikori i Sebastijan Korda, koji nisu bili nosioci. Srpski igrač večeras je u odličnom susretu pobijedio sve boljeg Denisa Šapovalova iz Kanade, u dva seta 6 3 , 6 4.

Kako ni Đoković ni Medvedev nisu izgubili ni seta na ovom jakom turniru, pripremnom pred Australian Open, sutra na pravoslavni Božić, koji je organizator turnira čestitao igračima i posjetiocima koji slave, očekuje se vrhunski tenis.

I Novak je poslije meča s Šapovalovim i svom rivalu i svima koji slave, čestitao Božić. Đoković je pokazao da je potpuno spreman za prvi grand slam ove godine, a ni njegov sutrašnji protivnik i višegodišnji rival nije puno zaostajao na odlično posjećenom turniru u Adelaide, zahvaljujući prije svega navijačima srpskog tenisera  kojih u Južnoj Australiji ima mnogo i to ne samo među Australcima srpskog porijekla.

Pobjednik susreta trećeg. i petog igrača svijeta, po prognozama ne bi trebao imati težak zadatak u finalu u kojem će se iznenađujuće naći Japanac Nišikori ili Čeh Korda. Ali, lopta je okrugla, pa i ona mala, teniska.

V. V.