недеља, мај 26, 2024

NDNV: Užasne pretnje novinaru Slobodanu Dukiću

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 21. septembra 2022. – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) poručilo je juče državnim organima da je bezbednost Slobodana Dukića, novinara portala “Pančevo Si Ti” Slobodana Dukića kojem su upućene pretnje isključivo njihova odgovornost i upozorilo da će u suprotnom nasilnici preuzeti zakon u svoje ruke.

Novinaru Dukiću nepoznati počinioci ostavili su dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje u Šumarku, u opštini Kovin. Redakcija portala Pančevo Si Ti je saopštila da je o svemu obavestila nadležne u Policijskoj upravi u Pančevu i u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Smederevu.

“Ovaj morbidni gest pretnje zapravo je moguć u društvu u kojem su govor mržnje, zastrašivanje i targetiranje novinara, i drugih ‘nepodobnih’ predstavnika društva, nažalost postali nova normalnost”, ocenio je NDNV u saopštenju za javnost.

Dodali su da pružaju punu podršku kolegi Slobodanu Dukiću, kao i pravnu pomoć i naveli da će o ovim gnusnim pretnjama obavestiti sve relevantne međunarodne novinarske organizacije.

(NDNV)